Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről

SHARE
, / 1532 0

Tájékoztató az elkülönített hulladékgyűjtésről

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Kérem olvassa el az alábbi tájékoztatót arról az új hulladékgyűjtési rendszerről, amely hamarosan az Ön ingatlanát érintően is bevezetésre kerül:
A 385/2014. Kormányrendelet előírása szerint kötelező a háztartásokban keletkező hulladékot a elkülönítetten, szelektíven gyűjteni. Ehhez az alábbiakban kívánunk segítséget nyújtani.

Mi a teendője?
A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás a hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakossági ingatlantulajdonosok számára pályázati forrásból díjmentes használatra biztosít szerződésenként 1 db új, tájékoztató matricával ellátott, 120 literes, kerekes gyűjtőedényt, amelybe az elkülönítetten gyűjtött (szelektív) hulladékot kell elhelyezni.
Ennek érdekében Önnek mindössze annyi a teendője, hogy a kijelölt időpontban az edényt átvegye, a jövőben a megfelelő hulladékot abba gyűjtse, a szállítási napokon kihelyezze az ingatlana elé, valamint az edényzet állagát megóvja és azt rendeltetésszerűen használja!

Az új gyűjtőedény átvételi helye és ideje az Ön településén:

Baracsi Polgármesteri Hivatal mögötti Kiszolgáló épület: 2021. február 8.,9.,11. 8-16 óráig.

Baracs Közösségi ház (Kisiskola Ady Endre utca 88.): 2021. február 10. 8:30 – 17:00 óráig

PÓTNAPOK: Baracs Polgármesteri Hivatal mögötti kiszolgáló épület: 2021. február 12-13, 8:00-12:00 óráig

FIGYELEM a pótnapok kivételével meghatározott utcarend szerint lehet átvenni az edényt!

Kérjük, hogy az átvételkor a lakcímkártyáját és személyazonosító okmányát hozza magával! Amennyiben az ingatlanhoz tartozó edényt nem tudja személyesen átvenni, úgy kérjük, állítson ki írásos meghatalmazást az átvétellel megbízott személy számára. A meghatalmazáshoz mintát talál a www.kdv.hu oldalon. Ha a lakcíme nem a szolgáltatással érintett ingatlanba van bejegyezve, akkor vigye magával a szolgáltatási szerződését, vagy egy hulladékgyűjtési díjról szóló számláját is.

Az új gyűjtőedényekből az elkülönítetten gyűjtött, hasznosítható hulladék a hulladéknaptár szerinti szelektív gyűjtési napokon kerül elszállításra. Arról, hogy ebben az edényben milyen hulladékok gyűjthetők, a mellékelt szórólap és az edényre ragasztott tájékoztató segít eligazodni.

A vegyes települési hulladékot az eddig használt, meglévő edényében gyűjtse. Ennek elszállítása továbbra is a korábbi hulladékgyűjtési napokon történik. Ott ahol ez változik, közszolgáltatója idejében tájékoztatni fogja.

Bővebb információt találhat a hulladékszállítást végző közszolgáltatója honlapján: www.vertikalzrt.hu

Köszönjük együttműködését!

Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási
Önkormányzati Társulás

Az elkülönített hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan az edények átvételéről szóló tájékoztatóban jelzett átvételi rend a következő:

Baracsi Polgármesteri Hivatal mögötti Kiszolgáló épületnél 2021. február 8-án (hétfő) 8:00 – 16:00 óra között kizárólag az alábbi utcákban lakók és a szolgáltatótól megkapott listán szereplők vehetik át a hulladékgyűjtő edényeket:

Hűvös völgy
Iparos köz
Liget sor
Meggyfa utca
Mészáros dűlő
Patak utca
Remény sor
Széchenyi utca

Baracsi Polgármesteri Hivatal mögötti Kiszolgáló épületnél 2021. február 9-én (kedd) 8:00 – 16:00 óra között kizárólag az alábbiutcákban lakók és a szolgáltatótól megkapott listán szereplők vehetik át a hulladékgyűjtő edényeket:

Bocskai utca
Erdész ház
Ifjuság utca
Kokasdi utca
Deák Ferenc (volt Marx) utca
Szív utca
Temetődomb utca
Tópart utca
Wesselényi utca

Baracs Közösségi Ház (Kisiskola Baracs Ady Endre utca 88.) 2021. február 10-én (szerda) 8:30 – 17:00 óra között kizárólag az alábbi utcákban lakók és a szolgáltatótól megkapott listán szereplők vehetik át a hulladékgyűjtő edényeket:

Ady Endre utca
Akácfa utca
Csárda utca
Diófa utca
Erdő sor
Fűzfa utca
Halász utca
Hársfa utca
József Attila utca
Juhász völgy
Lovarda utca
Móricz Zsigmond utca
Nefelejcs utca
Pesti út
Pipacs utca
Szent István utca
Tanácsház utca
Templom utca

Baracsi Polgármesteri Hivatal mögötti Kiszolgáló épületnél 2021. február 11-én (csütörtök) 8:00 – 16:00 óra között kizárólag az alábbiutcákban lakók és a szolgáltatótól megkapott listán szereplők vehetik át a hulladékgyűjtő edényeket:

Dózsa György utca
Kossuth Lajos utca
Madách utca
Május 1. utca
Március 15. utca
Petőfi Sándor utca
Rákóczi utca
Randevú (volt Sallai) utca
Szabadság tér
Táncsics utca

PÓTNAP: Baracsi Polgármesteri Hivatal mögötti Kiszolgáló épületnél 2021. február 12-13-án (péntek-szombat) 8:00 – 12:00 óra között, utcarend nélkül, mindenki jöhet, aki jogosult és a rá irányadó napokon nem tudta átvenni a hulladékgyűjtő edényt.
Kérek mindenkit, hogy a tájékoztatóban leírt okmányokat mindenki hozza magával, azok nélkül nem áll módunkban kiadni az edényeket. Tájékoztatásul közlöm azoknak, akik gépjárművel jönnek, hogy a hulladékgyűjtő egy normál személyautóba a hátsó üléseket ledöntve elfér.

Tájékoztatás a parkolás rendjéről:
A Baracsi Polgármesteri Hivatalnál a Kiszolgáló épülethez csak gyalogosan lehet bejönni a torlódások elkerülése végett. Kérem az ide érkezőket, hogy a Hivatal vagy a Faluház előtti parkolókat vegyék igénybe. Felhívom figyelmüket, hogy a bölcsőde építése miatt a Táncsics utca elképzelhető, hogy le lesz zárva közvetlen az építkezés előtt, ezért a Kossuth utca felől nem tudnak bejönni.

Várai Róbert – polgármester