Home VP6-7.2.1-7.4.1-16

VP6-7.2.1-7.4.1-16

Baracs Község Önkormányzata Településkép, közösségi tér fejlesztése című, VP6-7.2.1-7.4.1-16 kódszámú pályázaton az önkormányzat fenntartásában lévő 2427 Baracs, Ady E. utca 51-53. sz. alatti tájház és múzeum épületének energetikai korszerűsítése és többfunkciós közösségi tér kialakítása című projekt megvalósítására 21 029 354 Ft pályázati támogatást nyert. Támogatás intenzitása 85%. Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. szeptember 30.

Jelen projekt célja a baracsi Tájház korszerűsítésének megvalósítása és az épület környezetének rendbetétele. A beruházás keretében megtörténik az épület hőszigetelése, nyílászárónak cseréje, tetőhéjazatának cseréje, fűtési rendszerének korszerűsítése, HMKE telepítése. Emellett az udvar rendbetétele, és egy szaletli építése is elkészül. Az épület energetikailag elavult szerkezetei és berendezései jelentős korlátozzák és fenntarthatatlanná teszik az épület használatát.

A projekt rövid távú célkitűzése a baracsi tájház épületének energetikai korszerűsítése, mely költségmegtakarítást eredményez, ami nagyon lényeges szempont a szűk költségkeretek között gazdálkodó pályázó számára. A projekt eredménye nemzetgazdasági szinten mérhetően hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez és az energiaimport-függőség csökkentéséhez. Megtörténik a határoló szerkezetek utólagos szigetelése, valamint nyílászárócsere. Megtörténik az épület tetőhéjjazatának cseréje is.

Mindezeken túl az épület környezete átalakításra, rendezésre kerül szaletli építéssel.

Beruházás következtében a becsült energiamegtakarítás mértéke: 73,11%

Jelen projekt hosszú távú célja a Baracson élők életminőségének javítása, a település vonzóbbá tétele olyan, a fenntarthatóság növelését és a társadalmi felzárkózást és az egész életen át tartó tanulást elősegítő fejlesztések által, melyek a helyi szükségletek mértékéhez igazítva tényleges közösségi jellegű funkciókkal és használattal bírnak. Kiemelt célkitűzésünk az energia- és erőforrás hatékonyság növelése, illetve az alapvető szolgáltatásokhoz és a közösségi élet feltételeihez való hozzáférés javítása.

Épül-szépül a Tájház épülete: