Tájékoztatás

SHARE
, / 1320 0

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletének 4.§ -ában megtiltotta a rendezvények tartását, azonban nem minősül rendezvénynek a rendelet értelmében a polgári házasságkötés.

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a Baracsi Polgármesteri Hivatal által már felvett házassági szándékot bejelentő jegyzőkönyvek alapján foglalt időpontokban – a veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt, annak visszavonásáig ? a Díszteremben a polgári házasságkötés szertartás kizárólag a menyasszony, a vőlegény és a házasság érvényes létrejöttének feltételeként közreműködő két tanú és az Anyakönyvvezető részvételével történhet.

Kérem azokat, akik a fentiekben meghatározott feltételekkel nem kívánnak az adott jegyzőkönyvben rögzített időpontokban házasságot kötni, jelezzék az Anyakönyvvezetőnek írásban a 2427 Baracs, Táncsics utca 27. címen vagy a phbaracs@vnet.hu elektronikus levélcímen, aki lehetőséget biztosít a veszélyhelyzet megszűnése után más időpontban, a nagyobb létszámú szertartás megtartására.

Új időpont egyeztetés és házassági szándék bejelentéséről jegyzőkönyv felvétele csak a fenti feltételek elfogadása esetén lehetséges, amennyiben a polgári házasságkötés szertartására a veszélyhelyzet időtartama alatt kerülne sor.

A koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozása közös érdekünk, megértésüket köszönjük.

Baracs, 2020. 03. 23.

Várai Róbert – polgármester
dr. Horváth Zsolt – jegyző