Tájékoztatás téli rezsicsökkentésről

SHARE
, / 936 0

Baracs Község Önkormányzatához 2018. október 15-ig 79 háztartás nyújtott be igénybejelentő nyilatkozatot a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások egyszeri támogatásáról szóló, 1364/2018. (VII.27.) Kormány határozat alapján. A jogszabályi feltételeknek 77 háztartás igénybejelentése felelt meg, ezen háztartások adatait elektronikusan továbbítottuk a Magyar Államkincstár részére.

Az adatszolgáltatás alapján a Belügyminisztérium BMÖGF/69-79/2018. sz. Támogatói Okiratban az Önkormányzatot háztartásonként 12000 forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesítette, melyet természetbeni támogatásra használhat fel.

Az állam által nyújtott támogatás feltétele, hogy a települési önkormányzat vállalja, hogy szerződést köt a tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezetekkel, amelyben rögzítik, hogy az érintett háztartásoknak legkésőbb 2019. december 15-éig biztosítják a tüzelőanyag átvételének lehetőségét.

Baracs Község Önkormányzat Képviselő-testülete a bekért árajánlatok alapján a BARTA ÉPKER KFT. (Tüzép) 7020 Dunaföldvár Füzes sor 10. ajánlatát fogadta el. A szerződéskötést követően április hónapban az érintett háztartások kézhez kapják a tüzelőanyagok átvételéhez szükséges igazolásokat.

A Kormány döntése alapján a támogatás nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási költségeinek fedezésére, annak költsége a támogatásban részesülőt terheli.

Fenti tájékoztatást és a Képviselő-testület döntését a különböző fórumokon megjelenő tévhitek eloszlatására teszem közzé, továbbá kihangsúlyozom, hogy mindez nem keverendő össze a  szociális tüzelőanyag támogatással.

Baracs, 2019. április 9.

dr. Horváth Zsolt – jegyző