Bajnok csapat

SHARE
, / 2491 0

bajnok17_0

Zsinórban harmadszor bajnokok fiatal labdarúgóink!

1095 napja verhetetlenek!

Bajnokságot nyerni nagy teljesítmény. Egymás után ezt kétszer is megtenni óriási siker. Na de harmadszor elsőnek lenni, ez frenetikus!

Nem hiszem, hogy van a megyénkben, vagy az országban még egy ilyen kiváló teljesítményt nyújtó labdarúgó csapat, mint a mieink, a Baracs SE utánpótlásának U15-ös gárdája. A Fink Viktor által irányított fiaink immár egymást követően három évben nyerték meg bajnokságukat. Ráadásul úgy, hogy ezalatt az időszak alatt egyetlen egyszer sem vesztettek mérkőzést. Ez statisztikailag azt jelenti, hogy 1095 napja veretlen az együttes! Az ünneplés sem maradt el az utolsó hazai meccs után, melyen az Adony gárdáját ütötte ki csapatunk úgy, hogy ellenfelünk a saját térfeléről csak akkor tudta eljuttatni a labdát a baracsi kapushoz, amikor a védőink gurították hátra azt neki, hogy ne unatkozzon túlságosan. A végeredmény ilyen tekintetben nem is fontos, de az igen, hogy minderről hogyan vélekedik csapatunk edzője.

– Viktor! Először is gratulálok az újabb bajnoki címhez. Mennyivel volt ez másabb, mint az előző kettő?

–   Először is gratulálok csapatomnak, akikre nagyon büszke vagyok! A kérdésedben érzem a magasra dobott labdát, hiszen mindhárom évben úgy győztünk, hogy egyetlen egyszer sem vertek meg minket. Az idén a sormintába becsúszott két döntetlen, de a folytatásban azért őket is legyőztük. Ebből a szempontból az előző évekhez képest nem látok különbséget, abban viszont igen, hogy addig, míg ellenfeleink szó szerint fölénk nőttek szélességben, magasságban és erőben egyaránt, mi megmaradtunk vékonynak, kicsinek. Vetélytársaink között voltak akkora ?gyerekek?, hogy néha a testi épségünket kellett féltenünk ellenük.

– Hogyan értékeled a játékotokat?

– Összességében nem volt rossz, fizikailag kellet sokat küzdenünk, hiszen mi még mindig kicsik voltunk. Tavaszra szoktuk meg a fizikai különbséget, és nem ijedtünk meg a szembejövő ?bácsiktól?. Ezt a rövidpasszos játékkal próbáltuk megoldani, hiszen csak ezzel lehettünk sikeresek.  Ha a nemzetközi élmezőnyt nézzük, akkor csakis ez lehet a fejlődés útja, hiszen akinél nincs labda, az nem nagyon nyerhet meccset.

– Számunkra akkor lesz igazán jelentősége ezeknek a bajnoki címeknek, ha a fiúk közül pár év múlva mindannyian a felnőtt együttesünkben játszanának. Ez lehet-e az alapcél, vagy vannak olyan futballistáink is, akik ennél többre lehetnek képesek?

– Nagyon bízom abban, hogy ha a fiúknak a tanulmányaik engedik, akkor hosszútávon számolhatunk velük. Ez azért is fontos lenne, mert nem csupán ügyesen játszanak, de nagyon jó közösséget is alkotnak. Ha hat, vagy ennél több éven keresztül együtt tudnánk maradni, akkor masszív, egymás gondolatát ismerő csapat lehetne belőlünk felnőtt szinten is. Vannak azonban köztünk olyanok, akiket más egyesületek, akadémiák is komolyan figyelnek. Így az egyik játékosunk hetente egyszer feljár a Honvéd edzésére. Többeket csalogattak, de ezt nem tudja mindenki vállalni.

– Milyen lesz a nyaratok?

– Most négy hét pihenőt kapnak a fiúk, majd utána a már megszokott edzőtáborba utazunk el Balatonszemesre, ahol kitűnő körülmények között készülhetünk a következő év kihívásaira.

bajnok2 bajnok10
bajnok11 bajnok16 bajnok19