Kenyérsütő verseny!

SHARE
, / 1566 0

kenyersuto

Sokan szívesen sütnek otthon igazi ízletes kenyeret, hiszen az otthoni kenyérsütésnek számos öröme, előnye van: maguk választhatják ki a hozzávalókat és az alkotás szabadságának örömével kísérletezhetik ki a család kedvenc kenyerét. Kenyeret házilag készíteni nem is olyan ördöngös tevékenység, mint sokan hiszik. Sütőformának megfelel bármilyen kerámia edény, római
tál, sőt még egy virágcserép is, aki pedig rendelkezik kenyérsütőgéppel fel is gyorsíthatja az előkészületek idejét. Pompás illatokkal áraszthatjuk el konyhánkat, belekóstolhatunk a változatos, puha, ínycsiklandozó kenyérfélékbe. Dúsíthatjuk a kenyeret olajos magvakkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel, különböző fűszerekkel.

Falunapi rendezvényünkhöz kapcsolódóan kenyérsütő versenyre invitáljuk Önöket. Nevezni otthon kemencében, sütőben, kenyésütőgépben készült házikenyérrel lehet (pl: burgonyás és teljes kiőrlésű tökmagvas kenyér, kukoricás, káposztás cipó, köleskenyér, sajtos buci stb.).

A legalább félkilós kenyeret a Faluházba (Veszprémi Melindánál) kérjük leadni 2011. augusztus 19-én vagy augusztus 20-án 16 óráig! Az eredményhirdetés és a díjak átadása az ünnepi műsor keretében zajlik majd.

A tömérdek recept közül közzéteszünk egy burgonyás kenyér receptet:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb, héjában főtt burgonya
  • 2 dl víz
  • 55 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kávéskanál só

A megfőtt burgonyát összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt jól összedolgoz­zuk. Dagasztás után cipóvá formáljuk, meleg helyen kb. 1 órán keresztül kelesztjük. Előmelegített sütőben készre sütjük.