Folklórfeszt a sulihéten

SHARE
, / 1068 0

Sulihét kezdődik a Széchenyi Zsigmond Általános Iskolában, s az eseménysor megkoronázásaként szombaton néptáncfesztiválra toborozzák a csoportokat és a közönséget.

A nagy fesztivál április 9-én, szombaton lesz, az előadások délután két órakor kezdődnek a szokott helyen, a Faluházban. A fesztiválhoz kapcsolódóan külön programokat – sétakocsikázást, íjászbemutatót, célbalövészetet – szerveznek, hogy a vendégek jól érezzék magukat az előadások szüneteiben is.

Gyermek, felnőtt és ifjúsági tánccsoportok, valamint szóló táncosok, párok jelentkezhetnek a versenyre. A bemutatkozás mellett ugyanis a fesztivál kihívás jellege is fontos: az együttesek megmérethetik magukat, összehasonlíthatják tudásukat a többiekével. A produkciókat kéttagú szakmai zsűri értékeli: Varga János, a Kutyakölykök, a Zalai, valamint a Maros Táncegyüttes művészeti vezetője és Hámori Balázsnéprajzkutató, néptáncpedagógus, a Sárvári Néptáncegylet vezetője.

A fesztivál vándorserlegét – kategóriától függetlenül – a legjobbnak értékelt együttesnek ítélik oda. Minden csoport több olyan koreográfiát is bemutathat, amely még nem szerepelt a baracsi fesztiválon.

A gála ezúttal szorosan nem része a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sulihetének, ugyanis az iskolaünnep április 15-én, pénteken kezdődik körzeti szépíró, valamint szépkiejtési versennyel. Április 18-án, hétfőn úgynevezett projektnap lesz a felsősöknek, amelynek témája a Duna. Az alsósok aszfaltrajz-versenyen bizonyíthatnak.

Széchenyi emlékfutás, florboll-bajnokság, barátságos kézilabda-mérkőzés az Árpád Fejedelem Tagiskola fiú csapatával (a legfiatalabb kézis palántáknak körmérkőzések – ez április 19-én, kedden a délutáni program. Szerdán a színjátszó szakkör tagjai mutatkoznak be az iskola közönségének a Tolvaj Tilinkó kalandos élete című darabbal. Az alsósokat játszóház, a felsősöket szabadtéri és sportjátékok is várják a zárónapon, amely egyébként a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap is egyben.

http://dh-online.hu/kronika-a_regio/20110404_folklorfeszt_a_suliheten