Home TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00032

TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00032

Kedvezményezett: Baracs Község Önkormányzata
A projekt címe: 2 csoportszobás bölcsőde építése Baracs Községben
A szerződött támogatás összege: 318 205 763,-Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-FE1-2019-00032
A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2022.09.01.

A projekt tartalmának bemutatása:
Baracs község lakosságszáma folyamatosan emelkedik 2010 óta. Emiatt a bölcsődei és óvodai szolgáltatásra nagy az igény. Jelenleg, több, mint 100 fő 0-3 éves gyermek van a faluban. Ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy egy két csoportszobás új bölcsődét épít, ami önálló intézményként működik majd.

A projektben tervezett tevékenységek:

  • Akadálymentesítés: A bölcsődei fő közlekedőről megközelíthető az előtér után kialakított akadálymentes WC helyiség, valamint a 2 db iroda és az irattár. Új építés lévén teljeskörű akadálymentesítést valósítunk meg.
  • Energiahatékonysági szempontok érvényesítése: Az épületszerkezetek megfelelnek a hatályos jogszabályban foglalt, különös tekintettel az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben foglalt követelményeknek. Az épület gépészeti és épületvillamossági berendezéseinek kialakításával is arra törekedtünk, hogy az épület a lehető leghatékonyabban üzemelhessen.
  • Nyilvánosság biztosítása: A projekt megvalósítása során a hatályos jogszabályokban meghatározott tájékoztatási és nyilvánossági kötelezettségeknek eleget teszünk.
  • Eszközbeszerzés: bútorok és egyéb berendezési tárgyak, eszközök beszerzését tervezzük közvetlenül a bölcsődei nevelés-gondozáshoz kapcsolódóan és informatikai eszközök és kapcsolódó szoftverek, berendezések, IKT eszközök, vezeték nélküli (ún. wireless) technológiák beszerzését a bölcsődei nevelés-gondozási munkához kapcsolódóan.
  • Udvar, játszóudvar kialakítása: A csoportszobákból fedett nyitott teraszon keresztül jutunk a gyermekek részére kialakított füvesített játszóudvarra.
  • Kerékpár és babakocsi tárolók kiépítése: 4 db kerékpártároló kerül kiépítésre, valamint babakocsi tároló is megépítésre kerül.
  • Parkolók: A projekt keretében 6 db parkoló (ebből 1 db akadálymentes parkoló) kialakítását tervezzük.
  • Beléptető-, kamera- és riasztórendszer kialakítása, fejlesztése

A fejlesztés eredményeként 28 bölcsődei férőhely és 5 új munkahely jön létre.

További információk: https://www.palyazat.gov.hu/