Home TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00016

TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00016

általános adatok a pályázatról – sajtóközlemények – képek a kivitelezés folyamatáról
közbeszerzési dokumentáció – óvoda tervek

“Baracsi Négy vándor óvoda fejlesztése”
TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00016

A kedvezményezett neve: Baracs Község Önkormányzata
A projekt címe: Baracsi Négy Vándor Óvoda fejlesztése
A szerződött támogatás összege:    270 921 769 Ft.
A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

Projekt folyamatban – Zajlik a Baracsi Négy Vándor Óvoda Építése

A településen a jelenleg működő Négy Vándor Óvoda évek óta küzd a megnövekedett gyermek létszámmal. Épülete elavult és felújítása a hatályos jogszabályi feltételek mellett nem lehetséges. Ezért úgy döntött az Önkormányzat, hogy “Foglalkoztatás és életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást kihasználva egy teljesen új, korszerű s minden óvodáskorú gyermeket befogadni képes óvodát épít a pályázati forrás segítségével. Az álomnak, a Négy Vándor Óvoda újjá gondolásának, a község központjában elterülő több, mint 5000 m2 területű beépítetlen, füves terület ad majd otthont, mely méltó gazdája lesz az impozáns épületnek. A beruházás során megvalósuló száz férőhelyes, két átriumos óvoda a modern és egészséges helyszínt biztosít a gyermekek neveléséhez, oktatásához. Az épületben 4 – egyenként 25 gyermeket befogadó – csoportszoba, valamint az üzemeltetéshez tartozó helységeken felül tágas tornaterem, fejlesztő szoba, orvosi szoba, zsibongó, könyvtár, étkező és fedett-nyitott terasz kerül kialakításra Mindezek lehetővé teszik európai színvonalú speciális és integrált nevelést biztosító óvodai gondozást és nevelést. Az épülethez kapcsolódóan a játszóudvar is megvalósul, mely a gyermekek szabadtérben történő minőségi időtöltéséhez biztosít megfelelő környezetet. A tervezett épület megfelel a mai kor elvárásainak, a jelenleg életben lévő előírásoknak, valamint az akadálymentesítés jogszabályi feltételeinek. Az elegendő számú parkoló megépülésével a közlekedés, a gyermekek óvodába szállítása szintén biztonságosabbá válik.
A kivitelezés már elkezdődött. Várhatóan 2018. szeptemberében vehetik birtokba az ovisok az új Négy Vándor Óvoda épületét.
A jelenlegi óvoda épületében a későbbiekben bölcsődét tervez kialakítani az Önkormányzat, amely további segítséget nyújt azon szülők számára, akik mielőbb vissza kívánnak térni a munkájukhoz.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.
Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-FE1-2016-00016