Home Óvoda

Óvoda

2017. 07. 25. Bejárás

A beruházást folyamatos munkaegyeztetések, bejárások kísérik. A mai napon megtörtént egyeztetés után a kivitelező, valamint az önkormányzatot képviselő dr. Horváth Zsolt jegyző és Duka László műszaki ellenőr a helyszínen ellenőrizték a már elkészült munkát, valamint megállapodtak a további munkafolyamatokban.

 

2017. 07. 21. Alapozási munkák

A KINE BAU megkezdte az óvoda alapozási munkáit.

2017. 07. 20. – Földmunkák

A földmunkákkal, vagyis az óvoda alapjának kiásásával megkezdődtek a munkálatok. Ettől a pillanattól kezdve vált jól kivehetővé, milyen nagy munkába fogtunk.

 

2017. július – Útbejárás

Az első lépések előtt megtörtént azon útvonalak minőségének állapotfelvétele, melyek használatára az építkezés időtartamára a kivitelező számára engedélyt adott önkormányzatunk. A bejáráson a kivitelező KINE BAU Kft. ügyvezetője Nemes Zoltán úr, településünk részéről Várai Róbert polgármester és dr. Horváth Zsolt jegyző vettek részt.

 

Projekt folyamatban – Zajlik a Baracsi Négy Vándor Óvoda Építése:

A településen a jelenleg működő Négy Vándor Óvoda évek óta küzd a megnövekedett gyermek létszámmal. Épülete elavult és felújítása a hatályos jogszabályi feltételek mellett nem lehetséges. Ezért úgy döntött az Önkormányzat, hogy „Foglalkoztatás és életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” tárgyú pályázati felhívást kihasználva egy teljesen új, korszerű s minden óvodáskorú gyermeket befogadni képes óvodát épít a pályázati forrás segítségével. Az álomnak, a Négy Vándor Óvoda újjá gondolásának, a község központjában elterülő több, mint 5000 m2 területű beépítetlen, füves terület ad majd otthont, mely méltó gazdája lesz az impozáns épületnek. A beruházás során megvalósuló száz férőhelyes, két átriumos óvoda a modern és egészséges helyszínt biztosít a gyermekek neveléséhez, oktatásához. Az épületben 4 – egyenként 25 gyermeket befogadó – csoportszoba, valamint az üzemeltetéshez tartozó helységeken felül tágas tornaterem, fejlesztő szoba, orvosi szoba, zsibongó, könyvtár, étkező és fedett-nyitott terasz kerül kialakításra Mindezek lehetővé teszik európai színvonalú speciális és integrált nevelést biztosító óvodai gondozást és nevelést. Az épülethez kapcsolódóan a játszóudvar is megvalósul, mely a gyermekek szabadtérben történő minőségi időtöltéséhez biztosít megfelelő környezetet. A tervezett épület megfelel a mai kor elvárásainak, a jelenleg életben lévő előírásoknak, valamint az akadálymentesítés jogszabályi feltételeinek. Az elegendő számú parkoló megépülésével a közlekedés, a gyermekek óvodába szállítása szintén biztonságosabbá válik.
A kivitelezés már elkezdődött. Várhatóan 2018. szeptemberében vehetik birtokba az ovisok az új Négy Vándor Óvoda épületét.
A jelenlegi óvoda épületében a későbbiekben bölcsődét tervez kialakítani az Önkormányzat, amely további segítséget nyújt azon szülők számára, akik mielőbb vissza kívánnak térni a munkájukhoz.