Európai polgári kezdeményezés – online támogatás

SHARE
, / 582 0

Majdnem az egész világ, így Magyarország is a koronavírus ellen harcol. Emberéletekről, magyar emberek életéről van szó és ez ellen az alattomos ellenség ellen hála Istennek Magyarország polgárai összefogtak. A koronavírus elleni küzdelem azonban elvonta a figyelmet egy másik, évszázados harcról, mely harcot a teljes magyar nemzet vívja a Trianon óta kisebbségben élő nemzettársaink megmaradásáért. Ebben az évszázados harcban több mint másfél millió  magyar ?tűnt el? Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Kárpátaljáról.

Európát, miként száz évvel ezelőtt, napjainkban sem foglalkoztatja a magyarság jövője, számának példa nélküli csökkenése. A magyar kormány és sok önkormányzat, akiknek testvér-települései vannak a szomszédos országokban, megpróbál segíteni, de a számbeli fogyatkozás mindaddig nem fog megállni, amíg a kisebbségben élő magyarság nem kap nagyobb önállóságot. A környező országok többségi nemzetei jó szántukból nem fognak több jogot adni az ott élő magyarságnak. Az Európai Unió támogatását sem könnyű megnyerni. A Székely Nemzeti Tanács

6 évig pereskedett az Európai Bíróságon csak azért, hogy el tudjon indítani egy polgári kezdeményezést az európai nemzeti régiók védelmében. A cél az, hogy Európa nemzeti sajátosságokat őrző régiói (pl. Baszkföld, Dél-Tirol, Kalotaszeg, Székelyföld, stb.) megerősödjenek, jogkörei bővüljenek, több önállósággal rendelkezzenek, hogy meg tudják tartani történelmi hagyományaikat és mindeközben ne szenvedjenek gazdasági hátrányokat. Az Európai Unió ezt a kezdeményezést csak akkor fogadja be ha 2020 május 7-ig Európa legalább hét országából legalább egymillió támogató aláírást sikerül összegyűjteni. Függetlenül attól, hogy más országokban hány aláírás fog összegyűlni, függetlenül attól, hogy Erdélyben, a Felvidéken teljesíteni fogják az elvárható aláírás számot, Magyarországon kell lennie egymillió magyarnak, akik átérzik, hogy nemzetünk életében ?most vagy soha? pillanat van és áldoznak öt percet arra, hogy aláírásukkal támogassák ezt a kezdeményezést, még ilyen ?vírus uralta? időben is.

A kezdeményezést most ÖN is könnyen támogathatja, elég csak online kitölteni a TÁMOGATÓ NYILATKOZATOT a https://nemzetiregiok.eu/ oldalon a bal felső TÁMOGATOM feliratra kattintva. Minden támogatás számít!