Influenza-figyelőszolgálat

SHARE
, / 371 0

Alacsony az influenza-aktivitás

Fejér megye területén, 2019. december 2-8. között 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján. Ez 74,1 %-kal több az előző hetinél. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén a járványos küszöbérték alatt van, alacsony az influenza-aktivitás.
A 49. héten a megye mindhárom járási népegészségügyi illetékességi területről az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz forduló betegek számának emelkedését jelentették: a legtöbb megbetegedést a Dunaújvárosi Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi térségéből. Ezt követi a Székesfehérvári Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területe. A Móri Járási Hivatal népegészségügyi illetékességi területéről jelentették a legkevesebb megbetegedést.
Az influenzaszerű megbetegedésekben az óvodások és az általános iskolások voltak a legérintettebbek. Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a 49. hétről egy óvodai gyermekközösséget érintően érkezett jelentés. A megbetegedések lázzal, köhögéssel kezdődtek. A hiányzások aránya ebben az óvodában, a kisgyerekek körében elérte a 69 %-ot. A megbetegedések eredetének tisztázására mintavételezések történtek, a vizsgálatok folyamatban vannak.
Az influenza-figyelőszolgálat adatai három hetes összehasonlításban, a 2019/2020. évi influenza-szezonban, Fejér megyében. Megbetegedési arány 100 ezer lakosra: