Téli rezsicsökkentés

SHARE
, / 1108 0

Kormánydöntés alapján, most azok a háztartások is megkapják az egyszeri, természetbeni támogatást, amelyek a korábbi rezsicsökkentésben nem részesültek, gáz- vagy távhőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkeznek, fával, szénnel, brikettel, palackos gázzal, tartályos gázzal vagy fűtőolajjal fűtenek.

A támogatási igényt a Baracsi Közös Önkormányzati Hivatalban kell benyújtani az erre szolgáló formanyomtatványon 2018. szeptember 1. és 2018. október 15. között. A határidő elmulasztása jogvesztő hatályú. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, ez később nem módosítható. A formanyomtatvány átvehető a Baracsi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán, illetve letölthető a település honlapjáról is. (www.baracs.hu)

Támogatási igényt Baracson bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek nyújthatnak be.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása nem részesült-e korábban téli rezsicsökkentésben. Ha az OKF vizsgálata alapján valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzatnak szabálysértési, illetve minősítő körülmény fennállása esetén büntető eljárást kell kezdeményeznie.

Letölthető dokumentumok:

dr.Horváth Zsolt – jegyző