Hétszínvirág tehetséghálózat – Finisben?

SHARE
, / 1541 0

Az Új Széchenyi Terv, Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghírdetett ?Országos tehetségsegítő hálózat létrehozása? című pályázati kiírására benyújtott ?Hétszínvirág Tehetséghálózat? című TÁMOP-3.4.4/B-11/2-2012-0015 azonosító számú pályázatunk a befejező szakaszba ért.

A pályázatban tehetségsegítő hálózat kiépítéséhez kapott támogatást a Négy Vándor Óvoda és akkor még két tagintézménye a Mosolykert Tagóvoda Kisapostag és a Patakparti Tagóvoda Előszállás.

2013.07.01-től megszűnt a kistérségi intézményfenntartó társulás. A Kisapostagi Mosolykert Óvoda és az Előszállási Patakparti Óvoda önálló intézményként vesz részt a projektben.

A pályázati projekt ütemtervének megfelelően 2013. január 1-től december 31-ig minden tervezett projekteseményt megvalósítottunk és minden kötelezettségünknek eleget tettünk.

A tehetségsegítéshez kapcsolódó akkreditált továbbképzéseket szerveztünk három intézmény óvónői /16 fő/ számára, személyenként összesen 30 órában.

Egyéni és csoportos konzultációkat, tanácsadói szolgáltatásokat szerveztünk szakemberek és gyermekek részére.

Tehetségponttal történő együttműködést alakítottunk ki Baracs, Kisapostag és Előszállás település óvodái között.

Térségi adatbázist készítettünk, mely folyamatosan frissül az M8-DUNAHÍD Kft. munkatársai jóvoltából. Az óvoda honlapja sajnos jelenleg nem működik. Az adatbázis visszaállítása a következő hetek feladata lesz.

Térségi Tehetségsegítő Tanácsot alakítottunk ki, mely a regisztráció után rövidesen elnyerte a ?Mentor Tehetségsegítő Tanács? címet.

Szakmai konferenciát szerveztünk 2013. október 29-én Baracson a Faluházban, óvodai Tehetségnapot tartottunk 2013. november 29-én a Négy Vándor Óvodában.

Mindkét rendezvényen szerepet vállaltak, teljesítettek és nagy hangsúllyal voltak jelen a Hálózat óvodái.

Helyi támogatói fórum alakult a Baracsi Négy Vándor Óvodában,a Kisapostagi Mosolykert Óvodában és alakul jelenleg az Előszállási Patakparti Óvodában.

A Baracsi Négy Vándor Óvodában tovább folytatódnak külső szakértők közreműködésével a konzultációk, tanácsadói szolgáltatások szakemberek és gyermekek részére.

Jelenleg a pályázati projekteseményekről szóló kiadvány szerkesztésével és az áprilisban megrendezésre kerülő projektzáró tehetségnap szervezésével foglalkozik a Hétszínvirág tehetséghálózat munkacsapata.

A pályázatban vállalt célok változatlanok és maradéktalanul teljesülnek.

A projekt előrehaladásáról folyamatos tájékoztatást nyújtunk Baracs Község Önkormányzata valamint a Négy Vándor Óvoda rövidesen újraindul  honlapján.