?Hétszínvirág tehetséghálózat? – szakmai konferencia

SHARE
, / 1382 0

szecshenyitervBaracs Község Önkormányzata a ?Hétszínvirág tehetséghálózat? tárgyú ?TÁMOP ? 3.4.4/B ? 11/2 ? 2012-0015? kódszámú projekt megvalósítására pályázat útján 9 730 835 Ft támogatást nyert.

A projekt megvalósulásában résztvevő baracsi Négy Vándor óvoda által, 2013. október 29-én a Baracsi Faluházban szervezett Szakmai Konferencia sikeresen lezajlott.

A projekt célja olyan tehetségsegítő kezdeményezések segítése és hálózatba kapcsolása, amelyek hozzájárulnak a tehetséges gyermekek eléréséhez, képességeik kibontakoztatásához. Megteremti a módszertani szolgáltatások intézményi feltételeit és a tehetségsegítő kezdeményezések közötti együttműködést.

A Szakmai Konferenciát Várai Róbert, Baracs Község polgármestere nyitotta meg.

A konferencia során Makó Józsefné, a projekt szakmai vezetője ismertette magát a projektet, a Tehetséghálózatot, annak kialakulsát, majd a vendégek megismerkedhettek az óvodavezetők által a Tehetségpontok munkájával. Emellett érdekes, interaktív előadásokat hallhattunk a három vendégelőadó ( Dr. Mikonya György, Dr. Kormos Dénes és Dr. Kelemen Gyula ) részéről, akik olyan fontos témákat érintettek, mint a ?család szerepe a tehetségek fejlesztésében, a tehetségsegítő hálózatok kiépítése, vagy a magyar tehetséggondozás?.

 

A konferencia sikerének tudható be, hogy a rendezvény végéig teljes létszámú volt a hallgatóság. A szakmai képviseltek az interaktív előadások alkalmával, illetve a szünetekben tapasztalatot cseréltek, és egyetértettek abban, hogy a tehetséggondozás kiemelt fontosságó a gyermekek körében.

A projekt az Európa Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.