SAJTÓKÖZLEMÉNY ?Hétszínvirág tehetséghálózat? – szakmai konferencia

, / 1331 0

szecshenyitervBaracs Község Önkormányzata a ?Hétszínvirág tehetséghálózat? tárgyú ?TÁMOP ? 3.4.4/B ? 11/2 ? 2012-0015? kódszámú projekt megvalósítására pályázat útján 9 730 835 Ft támogatást nyert.

A projekt megvalósulásában résztvevő három óvoda, a baracsi Négy Vándor óvoda, a kisapostagi Mosolykert Óvoda, valamint az előszállási Patakparti Óvoda 2013. október 29-én a Baracsi Faluházban Szakmai Konferenciát tart, amely az M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében fog megvalósulni.

A projekt célja olyan tehetségsegítő kezdeményezések segítése és hálózatba kapcsolása, amelyek hozzájárulnak a tehetséges gyermekek eléréséhez, képességeik kibontakoztatásához. Megteremti a módszertani szolgáltatások intézményi feltételeit és a tehetségsegítő kezdeményezések közötti együttműködést. A Szakmai Konferencia hozzájárul a pályázat hosszú távú céljának elősegítéséhez, vagyis az intézményi, helyi, térségi tehetséggondozó kezdeményezések kapcsolatrendszerének kiépítéséhez, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy a meghívottak az előadások alkalmával megismerjék a tehetséggondozás lépéseit, módszertanát, felismerjék annak fontosságát.

A részletes programterv hamarosan elérhető lesz a Négy Vándor Óvoda honlapján.

A projekt az Európa Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.