Bemutatkozunk – A Barátság Nyugdíjas Egyesület

SHARE
, / 1268 0

A Barátság Nyugdíjas Egyesület társadalmi szervezet, nem közhasznú.

Az alapító okirat szerint az egyesület célja:

  • a helyben élő idős emberek magányának oldása, életkörülményeik javítása.
  • A magyar kultúra értékeinek megismerése, megismertetése, a Mezőföld kulturális hagyományainak ápolása, a község kulturális életében való részvétel, hagyományok feltárása, ápolása.

A cél érdekében dalkört működtet, mely kistérségi szinten működik együtt a környező települések nyugdíjas dalköreivel, kórusaival.

 

A dalkör vezetője: Németh Mihályné

A cél megvalósulása érdekében irodalmi és kézimunka szakkör alakult, melynek keretében népi hagyományok felkutatásával, átmentésével, őrzésével, átadásával foglalkoznak.

A tagság jelentős része kisnyugdíjas, de a nem tag hátrányos helyzetben lévő idős emberek is felkeresnek bennünket, akik részére az Egyesület rendszeres egészségügyi, szociális és érdekvédelmi feladatokat lát el (méltányossági nyugdíjemelés, üdülési-csekk igénylés, és üdültetés)

Taglétszámunk változó 100-110 fő között mozog.

Programjaink egy részén minden korosztály képviselteti magát az óvodásoktól az iskoláskorúakon át a felnőtt és időskorúakig.

Adománygyűjtési kampányt szervezünk a személyi jövedelemadó bevallásakor. A befolyt 1%-os gyűjtésből a tagok kirándulásaira, közösségformáló programok megvalósítására fordítjuk a felajánlott adományt.

Ha a fentiek megnyerték tetszésüket, adományaikat a Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 70600061-11064624-es számlára utalják a baracsi nyugdíjasok részére.

Adószámunk: 18490578-1-07